You are here

MIRISNI DIFUZORI SA ŠTAPIĆIMA

 

Šta su mirisni difuzori sa štapićima?

Mirisni difuzori sa štapićima su setovi koji se sastoje od staklene bočice sa uskim grlom, mirisnog ulja i deset štapića od ratana. Predstavljaju odličan način da Vašem domu obezbedite neprekidan miomiris. Štapići se postavljaju u bočicu, upijaju mirisno ulje i neprekidno ispuštaju prijatnu aromu. Ovaj proces traje sve dok ulje ne ispari iz bočice.

Svaki štapić od ratana sadrži dvadesetak „kanala“ dužinom štapića. Mirisno ulje preko ovih kanala isparava iz boce i ispunjava Vaš dom izabranom mirisnom notom.

Difuzori su odličan izbor ukoliko iz nekog razloga ne želite paliti sveću: ako niste u mogućnosti da pazite na plamen, ako se u prostoriji nalaze mala deca ili kućni ljubimci ili ako u sobi nije poželjna dodatna toplota od plamena sveće.

Kako izabrati i koristiti mirisne difuzore?

Difuzor izaberite shodno veličini prostorije u kojoj ga želite koristiti. CANDLE STUDIO u svojoj ponudi ima setove u bočicama od 120 i 200 ml zapremine. U zavisnosti od veličine prostorije odlučite koliko štapića ćete uroniti u ulje. U manjim sobama ili u kupatilima dovoljno je koristiti 4-6 komada, a u većim prostorijama je potrebno staviti 8-10 štapića u difuzor.

Ukoliko želite pojačati miris, okrenite nekoliko štapića ili sve štapiće u bočici. Tako će kanali dužinom ratana uvući dodatnu količinu mirisnog ulja. Međutim, morate znati da se ulje na ovaj način duplo brže troši.

Koliko traju mirisni difuzori?

Koliko dugo traje eterično ulje u difuzorima? Na ovo pitanje, nažalost, ne možemo dati tačan odgovor. Vreme trajanja zavisi od toga koliko štapića ste uronili u ulje, koliko često ih okrećete i gde ste postavili bočicu. Ako je držite na suncu ili blizu izvora toplote, ulje će, svakako, brže isparavati. 50 ml kvalitetnog ulja u optimalnim uslovima traje 3-4 nedelje.

CANDLE STUDIO u svojoj ponudi ima i dopunu za mirisne difuzore, mirisna ulja u jednostavnim bočicama zapremine 250 ml. Pre nego što ulijete dopunu u difuzor, bočicu dobro isperite i potpuno osušite. Zatim ulijte ulje i koristite nove štapiće od ratana, pošto se kanali u štapićima vremenom prepune uljem i nisu više propusni.

CANDLE STUDIO nudi dve kolekcije mirisnih ulja od Wax Lyrical-a.

RHS FRAGRANCE GARDEN kolekcija sadrži osam čarobnih cvetnih mirisa tradicionalne engleske bašte: miris ruže, engleske lavande, božura, frezije, cveta narandže, cveta pamuka („soft cotton“), miris ukrasnog graška („sweet pea“) i miris cveta „orlovi nokti“ („wild honeysuckle“).

Od COLONY mirisne linije smo se odlučili za sledećih osam mirisa: vanila, cimet, limun/limeta, zreli mango, francuska lavanda, ruža, bela magnolija i miris morske obale („seashore“).

Odaberite miris za Vaš dom.